Twitter
http://feeds.feedburner.com/AkuPilihJalanItu

Packing Time =)

83
Just finish eating my lemon chicken rice bought from warong 2000 with azroul.. Huh... Tiring day... Going out with Nich make mehappy. This list show the items that we bought:
1) Terubok Masin ( salted fist )<--- me
2) Kuih cincin ( local sarawak food ) <---- me
3) Tebaloi ( also local sarawak food ) <--- me
4) dried shrimp ( udang kering, bubuk, salai udang)<--- me & nich
5) Padini White tee ( with baby blue illustrations ) <--- Both..

For the Padini, we choose exactly same design but with different size... Ha ha ha.. Sehati sejiwa but we're not a couple.. Just best friends..

The Spring Padini Concept Store is having a promotion rite now.. Less from 10 % untill 70%... Wow,,, so, hurry... get yours.. While surveying the concept store, i met Duay, my friend. Ha ha ha.. long time not seen since before Hari Raya Eid.. He's the lucy person i think.. Before this, he work with KKJ ( kumpulan kesenian Jabatan) as a dancer.. And then get offer from Al-Rajhi Bank.. he work there about 1-2 month i think..

Suddenly i heard he quite his bank carrier and work at Padini.. Huh... I think as a cashier because i seen he at the cashier counter.. Asking the others workers, she said Duay's post as an executive... What executive i didn't remember..

Want to start packing my stuff.. I will going back home tomorrow. My flight schedule were..
Venue : Kuching International Airport (Update: WBGG not WMKK)
Time : 1105 am
Flight : MH 2507 ( Malaysia Airlines )

p/s : Happy holiday !! See you =)

sad to leave azrul alone because he didn't going back home. Stay ac the collage this whole semester break... sigh

~FeelThePAin~

Hang Out =)

0


Today with my best friends forever... Now tengah bersipa. tp sempat gik post entry. Anyway, i want to buy some terubuk masin, hand phone key chain, etc... ha ha ha.. co many things to bought.. ok.. See you all next time =)

Testing Testing...

0



This blog is currently under maintenance.
The owner is really woking hard to "make up" his blog.
Catch this blog new interface next few days

~Regards~

Update for this Morning

0
Looking at my exam result... huh.... 5 papers already had a result... 1 more to go.. keep waiting... and waiting..

Tonight the Sarawak Inter-State Dance Festival will open their ceremony. Showing to audience their talent, passion, and desire in dancing. I will go there and seat as an audience. Support my Uni Team BAYU.

Guys, be the best among the best. I hope you guys can excel in this competition.
Go go go for it.. Gambatte =)

Keep Trying

0
Masih berjaga sampai dinihari. Explore the blogging world.. I found many intersting stuff in blogging. New experiance. Keep pushing hard to try new templates, widgets, and others add-on icon in blog.

The times now almost 4 a.m. still working with laptop, internet and mouse. looking for new knowledge about blog.. Huargh... (menguap) sleepy kali..

3 more days before falying back to home town. This Sunday, i will hang out with my friend. buy some stuff before going back to Perak. Ikan terubauk masin wajib kena beli. Jalan-jalan dengan member.. TT balik semenanjung on Monday !st Dec 2008. Flight time 1105am.

This semester break i want to have some pocket money.. Mybe working at my brother stall at food court.. Part time job... If rajin, pergi kerja, if malas... jalan-jalan cari makan la.. ha ha ha

ok la going to sleep rite now.. Wait for my new udpate..
Gambatte =)

Choc of Love

0
Today im keep trying to use others templats... Tada..... this is my blog new templates. Chocolate theme.. Ha ha ha... Delicous...

Still in progress.. Mok tambah element sket.. So kena try to improve it.. =)

Miss U So Much

1
Wake up this morning, a bit earlier from yesterday. Reach my laptops and activate it.. Start surfing and looking for any update on my final exam result. I hope there will be some good result. Urm...


Last nyte, hang out with some of my fella. Yeah... Kali terkahir going out togather before some of us leave the Uni. On the way, out car run out of gas when we left the Uni main gate and the car stopped at the traffic light... ha ha ha... means had to push Kereta Kancil to the nearest petrol pump..

Reaching the food court area near Pasar. Looking for tha parking space. park the car, get out, and press lock button at the remote. All of us just walking towards the stall. Some of my friends already have their meals like nasi kerabu and nasi lemak. Ha ha ha.. Malaysian loves to eat. Multi-varoius meal offered here in Malaysia.

Sitting while waiting the waiter sending my drinks. Ha ha ha... Suddenly my best friend, Nikk Adam appear from the darkness.. ha ha ha.. i have no idea where is he came from. But, thahs not the problem. Long time no see him. Suprisingly, he gained his weight.. ha ha ha.. little bit berisi but still handsome.. as usual la...

Sitting beside lead me and him start to gossip.. Ha ha ha.. Love this part. Many things to talk about.. This and that.. Didi't miss talking about the special persons,. i guess ha ha ha.. I odered Mee hoon sup.. It cost rm5.. wah... The oil price is decreace, but in fact the food price still high.. Huh.. make me avoidng to eat outside. Better self cooking at home. Lagik nyaman.

Hurmm... first posting 99% English.. I think my english is....
Whats ur comments???

Info Berguna Untuk Korang.. WAJIB BACA

0
CAra Mudah unutk comment di blogspot..
Klik
http://sembangkomputer.com/sistem-komen-blogspot-baru/

follow step by step ok.
Senang sket nk comment.

Credit to SK.com

This morning sad story

3
Woke up this morning,reach my laptop, and online. First things to do is check my exam result.. One more result is out.. Heritage and culture studies.. A little bit frustrated.. My target is A, but I got B+.. haaa..... sedih

My friend also get B-. Hurm... I think, she's more strict in marking our final exam paper.. warrrhhhh.... saddd..

Hurm.... baru jak org ya call aku tek... padah modem dah ok.. I hope so.. maybe today or tomorrow I'll pick it up.. So boreedd. if cannot online... hurmm.....

Still have few days before me going back home. This sem break have a lot of wok to do. Finishing all postponed works.. Ha ha ha.. Kemas belakang rumah.. depan rumah.. semuanya... ha ha ha.. My routine every time going home.

Start missing my hometown.. Home Sweet Home..
Tempat jatuh lagi Dikenang,

Wait and Wait

2
HUrm.. one week left b4 i'm leaving UNIMAS. BOREEDD!!! Waiting the Festival Tari State Level Competition. This Friday and Saturday.. FREE entrance. So, kayo2 la at my college. Going back home 1st of Disember 2008... Woooo... so long stay at collage... hurmmm... Actually on course, but its had postponed last minutes... The ticket already book on 1st Dec...

On previous post about the m*m, hurm, the person had contacted me again.. Message just asking what my condition... but still had other point when asking me..

oh ya.... about collage, we had to move to the others block... cheh.. the officer said the reason why we cannot stay in our old apartment:
'riso brang cdak dalam store ya ilang'
Hurm... Mun barang ya mok ilang, nya akan hilang juak... Very peacefull, silently,, the condition.. x ada orng, x la bising gilak. kolej tok koh... ada juak la 2 3 orang yg belum pulang ke kampung lagi..

End of semester... some paper dah keluar result... Hurmm.. takutnya... nk tengok result sem nie,,.. he he he,, 2 dh keluar... 4 more didn't.. I think, mybe in process =

Haaa... b4 i forget, yesterday i had called the modem shop.. they told me to pick up mine on Tuesday. If the moden didn't ready, the ask me to take the new one as a replacement.. but kena tambah duit sket la... ya la ooo... servis ape more then 1 month... lamak gilak...

Occay le... nk molah keja sket.. Jumpa lagik oh..

Selamat Bercuti kpd Semua...

TO ALL MY FRIENDS:
TQ COZ BEING MY FRIEND, BELIEVE IN MY TALENT,AND KEEP ME IN YOUR HEART =)

Finally....

0
Tepat jam 3.30 pm tadi, tamatlah segala kekusutan yang bersarang di hati aku, dia dan kawan kawan. LAst paper bah... tu jerk.... GKP 1073 Pengajian Warisan dan Budaya ( Cultural and Heritage Studies)... Last paper for this semester bagi saku la... orang lain aku tak tahu la pulak..

Semester depan masih ada.... Tapi x tahu la berape kerat member yang aku kenal tinggal kat unimas nie. I hope next semester will be my final... And then, waiting the graduation invitation latter from my university. UNIMAS.

Sekarang nie kau dah melekat kt seseuatu nie.... selalu sangt perasaan nak main tu ada... main main.... main dan terus main... DotA le.... korang ni jangan pikir bukan2... men game kmputer la... sampai pagi hari pun masih main lagi... x pe... nnt bile dah balik kg, kite tukar pulak ke game yang lain.... Emperor...

Dan masih lagi dalam topik yang hangat dibincangkan sekarang.... about friendship... pasal yang dulu tu kite tutup cite ekk.. nie bukak bab baru... Tiada persamaan watak.
Kisahnye begini... tadi sebelum aku turun exam,, ada la aku bersembang nagan kawan lama aku.. lebih kurang mcm nie la perbulan kamek orang tadi.. TT merujuk kepada tuan pny body, YY merujuk kepada kawan TT

TT: rajin nampak...
YY: x de la. biase je.. wei, ko pg x makan-makan malam nie?
TT: (muka pelik)... ha... kt mane??? sape buat??? x ada kena ajak pon..
YY: la.... ye ke.. (muka berkerut)... deorang x ajak ko ke?
TT: x de pun... x pe la... dah org x nk ajak... kite nk wat mcm mace kan.
YY: (musykil).. ish.... x kan x ada kot...
TT: laa... wat pe aku nk tipu... ok la. YY, aku nk siaop jap.. sat g aku nk pg exam
YY: ok2... gud luck...

pas tu TT pg la exam.... pkuol 2.05 pm exam lewat... Heran.. mala jak exam mula ahe... mun pkul 2, 2.05 mula, mun 2.30, jam 2.35 mula... mesti ada angka 5 kali mun mok start exam kali... (huh)... Feng Shui kot... ngeh nghe nghe

Pas abes exam. TT on hp..as usual TT will shut off his hp during examination. pas onkan hp, masuk la sms.. lebih kurang mcm nie la..

"TT (my name), nak join km x mkm kat taman kate mlm ni pkl 8. "

Tt pun terdiam.. terharu pun ada... at least ada jugak orang ajak.. TAPI.... cube fikir, kenapa setelah TT bersembang ngan kawan TT, si YY tu tadi, baru sms nie masuk ke hp TT?? Invitation nie datang akhir selepas TT berbual tadi.. PAdahal si YY tu dah tahu lama dah... geng2 @ kroni2 dia pun dah tahu lama dah... TT nie bukan la x baik dengan organizer tu, tapi.. TT nie engkar/ingkar.. x suka kena arah wat tu eat nie.. tu yang TT mcm against sket ngan organizer tu..

Mangajak TT pergi selepas didesak oleh orang lain... ape motif semua nie??? Terdesak sebab didesak.. Terpakse sebab nk jaga air muka... mcm tu la kot.. kaannnnn....

X pe la... eh... dah la tu.. TT nak wat keje sket nie..
da da... jumpa di post akan datang ek....
TT cayang kowang cemuer... =)

PRice Of FriendShiP =( (Part 2)

4
well, setelah aku berjaya menangkis serangan ( aku rasa la), tetibe pagi tadi kawan aku tu mesej lagi sekali. Bertanya khabar akan keadaan aku.. Aku x reply. Maybe dia masih mengharap lagi pada aku untuk tunduk kepada kemahuan dia.. Tidak.. Aku tidak mungkin akan terpengaruh.. I harap aku mampu uteuk menempuhi semua ini.

Tapi kan, x pelik ka... Ada orang sanggup memperguakan persahabatan untuk sekadar mencari kesenangan... X rasa bersalah ka??? rasa berdosa jauh sekali.. Mun rasa berdosa, tak kan dia buat mcm tu kan... mempergunakan orang lain untuk kesenangan diri sendiri... hurm....

Betapa rendahnya dia memandang dan menilai erti persahabatan.. Bukan x boleh ajak kawan join, tapi, use proper way la. Bgtahu terus terang.... nie tak... main redah je... dia x tahu ke perasaan kita nie??? dia maybe la desperate untuk melepaskan tekak dia je kan... tapa memikirkan akan akibat dan kesan terhadap sekeliling. MAaybe ada jugak motif balas dendam kot.. Kan dia dah kena, so dia pun nak libatkan orang lain jugak kan.. polisi kalau aku dah kena, dia pun mesti kena..

By hook or by crook, aku mesti ajak dia.. (dalam hati insan itu).. at least nk cukupkan downline kot... maybe dia dah ada mangsa lain... dan aku adalah yang terakhir untuk dia melengkapkan senarau downline dia... so dia boleh naik pangkat... kan...... pastu leh la dapat ribuan ringgit hasil 'usaha' dia selama ini ...

ok la... dah la cite nie... kalo ada, TT update part 3 pulak ek...

Gud luck kepada semua yang sedang menempuh exam... Chayok... Gambatte =)

PRice Of FriendShiP =(

0
Btw, talking about friendships, i have a new story to tell you... mari dekat sikit..

last few days, ada la kawan aku sorang ya... lamak x jumpa.. tetiba jak ya sms aku... ngajak ku keluar... pelik juak nak.. nya madah mok ajak aku g teman nya jumpa kawn... so aku setuju la... Pergi la kamek orang ke satu kompleks sukan. Tempatnya dirahsiakan atas faktor2 keselamatan. berborak la kmk org berdua... jumpa kawan2 dia.... ramai jugak.. pastu dia belanja ku makan kt gerai tu. (nama gerai turut dirahsiakan). Lepas tu, aku padah mok balit kolej. ny anta ku pulang kolej.

nak dijadikan cerita, selang bbrp hari, dia ajak aku keluar lg sekali. Pusign2 town. Mulanya, aku mmg curiga akan tujuan asal dia ajak aku keluar... ye la... tetibe je ajak kite keluar. Lepas tu, dia tny aku tahu x mane2 area kch nie... aku jwab tahu la... lalu dia bw aku ke satu tempt.

katenya, kt tempat tu aku boleh jumpa banyk kawan. hurm... aku pun terpikir jugak... tempat ape tu... lg pun aku bukan kenal sangat ngan orang2 kat sini... hati aku rs lain macam...mula mengesayaki sesuatu yang x baik.. Nyata, telahan aku mmg tepat.. korang nk tahu dia jak aku pg ke mana????? bukan clubbing... tp nk ajak aku join m*m.. aku bab2 mlm nie, bukan x nk join, tp, ada sesetengah m*m nie modus operandi deorang, just nk kaut untung je..... lepas dapat untung, blah mcm tu je...

nasib baik la aku nie berpengalaman jugak dlm bisnen jenis mcm nie.. bukan semua bisnen yg mcm nie, menipu.. tp yang nie, terang2 terangan..

kepala aku mula ligat mencari alasan un utk tidak memasuki premis berkenaan.. mencipta satu cerita yang tragis untk melepaskan diri. Aku mmg tahu sangat psl m*m tu.. aku da wat kajian... mmg rs bersalah... tp, sapa lg nk selamatakan kite kalo bukan diri kita sendiri,,, kan...... aku buat story some of my friend in peninsular had a car accidents. im desperate to do this. aku x mahu digunakan oleh pihak lain untuk tujuan mencari kesenangan...

so, selepas kau menceritakan "kisah" tragis, aku berjaya memujuk kwn aku spy menghatar aku pulang ke kolej.. aku pun pulang la ke kolej. Otw balik ke kolej, hp dia asyik berbunyi... bnyk sms masuk... mybe dr upline dia kot... suruh pujuk aku.. i guess.. but, its possibly happened.

Yang buatkan aku terpikir, sanggup kawan aku tu mempergunakan aku untuk kesenangan dia?? membuat onar atas dasar persahabatan??? Mmg aku x sangka.. rupe2ny ada udang di sebalik batu... padan la dia x kisah nk bawak aku kemana2... sanggup keluar duit tuang minyak... rupe2nya.. dia ngah wa investment dan mengharap untuk mendapat return... yess.... big return.. tp aku dah menggagalkan rancangan dia.. sorry.. but i don't want any body to take opportunity's on me...

Try korang put ur self in my condition. whats r ur reaction and action??? just follow ur friends wants, or against it due to your own freedom??

Any ideas?... comment?

p/s: tak sanggup dipergunakan... =)

Congrats to nikk's younger sister.. Even she get 3Bigmac and 2 Coke, its ok.... try little more harder.. ok.. lamak sik nangga nikk adam... sms pun sik... hurm....

One More To Go...=)

8



Yes... one more to go... Only 1 paper left for my final semester exam... he he he... after that.... merdeka.. and i can watch movie a lot... of course.. from my favorite tv series... Prison Break. Currently season 4 episode 10.. ha ha ha... love to see these teams in action.

Back to my previous post, some of the reader leave a comment on it. Thanks.. I get ur idea and opinions. Well, thats we call life. Life is hard, not simple, and make us grow matured. Experience is the greatest teacher in the world. So, do learned from experience.

Paduhal Kisah Orang XXXX

3



Ellopz... semua... sorie lamak x nulis update...

tok mok ngerepak. knek tok nak musim exam nak... dan TT rasa makin rami nok student yang g**a. maksud TT x dapapt berpikir dgn waras lagik..

TT bukan nk burukkan sape2, tp itu hakikatnya.So, korang kena la berhati2 bila jumpa ngan org mcm nie. Die ni jenis yang mmg suka ambil kesempatan. Satu lagi, dia jgk, jenis muka x tahu malu.. TT x nk la bgtahu deatils dia kt sini,, tp dia nie mmg famous la di kalangan student kt U yang TT belajar sekarang.

Mula2 kenal, mmg baik.. kononya... ceh... Tapi lama-kelamaan, dia akan mula naik lemak dan silap aribulan dia akan pijak kepala kita. Bukan TT sorang je yang pernah merasa, tp ramai lagi kawan2 TT dah kena. Mintak spon... x tahu malu..mun maok barang orang, tarus minak.. sik ada mok pikir dolok... MAcam perlu sik aku barang tok or... At least tolong la ada persaan malu sket.. Satu lagi, bab mintak-memintak barang orang, die nie mmg johan.. itu TT ngan rakan2 tidak menyangkal lagi. boleh selambe kodok je dia mintak duit... Hish..... mmg muka tembok tol la..

ada jugak rakan2 TT dah nsihatkan TT agar hati2 bile berkawan dengan barua nie. Tp TT nie jenis degil sikit.X nk dengar cakap..Hurm..... Tpkesannya, TT jugak yang tanggung. Padan dengan muka. hish hish hish... kui kui kui

TTbukan nak mengaibkan orang, tp perangai dia mmg da melampau..
dia igt dia bagus sangat la tu... huh... boleh jalan la lu beb...
but menyemak je... MAcam bagus...

Sekian terima kasih.

Konpom dapAT A kalo esei nie masuk exam... kah kah kah

tok sebagai respond kepada post kawan2 yang senasib.

TT sayang korang semua...